27/5.

idag har jag och Fanny gjort pannbiff med potatis och sås, de blev KANNOOONN (Y)


recept

150g blandfärs

ca ½ dl skorpmjöl

1 ½ dl mjölk

ca ½ tsk salt

½ krm vitpeppar

½ ägg

½ msk hackad lök

ca ½ msk smör/margarin

Hur gör man nu?

 

  1. Låt skorp mjölet svälla i mjölken.

  2. Blanda färsen salt och peppar.

  3. Rör ner ägg och lök i färsen.

  4. Tillsätt de svällda skorp mjölet.

  5. Arbeta färsen smidig.

  6. Forma färsen till lagom stora bitar.

  7. Lägg ner smör i stekpannan.

  8. Lägg ner biffarna och stek på båda sidorna. Ca 3 min på varje sida.

  9. Ta ur biffarna.

  10. Lägg i lite vatten i skyn och vispa.

  11. Gör en toppredning , ½ msk mjöl och en liten skvätt mjölk skaka.

  12. Häll sakta ner toppredningen i den kokande stekpannan VISPA SAMMTIDIGT.

  13. Sen kolla få den inte klumpar eller är för lite vatten eller något.

  14. Sedan lägg i lite salt, vitpeppar, soya och kan ha lite socker.

  15. Sedan är de bara att servera.

tack oh hej, leverpastej! :D




RSS 2.0