27/5.
idag har jag och Fanny gjort pannbiff med potatis och sås, de blev KANNOOONN (Y)
150g blandfärs
ca ½ dl skorpmjöl
1 ½ dl mjölk
ca ½ tsk salt
½ krm vitpeppar
½ ägg
½ msk hackad lök
ca ½ msk smör/margarin
Hur gör man nu?
-
Låt skorp mjölet svälla i mjölken.
-
Blanda färsen salt och peppar.
-
Rör ner ägg och lök i färsen.
-
Tillsätt de svällda skorp mjölet.
-
Arbeta färsen smidig.
-
Forma färsen till lagom stora bitar.
-
Lägg ner smör i stekpannan.
-
Lägg ner biffarna och stek på båda sidorna. Ca 3 min på varje sida.
-
Ta ur biffarna.
-
Lägg i lite vatten i skyn och vispa.
-
Gör en toppredning , ½ msk mjöl och en liten skvätt mjölk skaka.
-
Häll sakta ner toppredningen i den kokande stekpannan VISPA SAMMTIDIGT.
-
Sen kolla få den inte klumpar eller är för lite vatten eller något.
-
Sedan lägg i lite salt, vitpeppar, soya och kan ha lite socker.
-
Sedan är de bara att servera.